divendres, 13 de juny del 2008

Ramon Tremosa i Ainaud de Lasarte

Avui ens hem hagut de dividir, perquè hi havia dos actes als quals ens interessava anar. Jo he anat a la presentació del llibre Catalunya, un país emergent, de Ramon Tremosa, a l'Òmnium Cultural de Mataró, i en Jaume ha anat a la presentació del llibre La vaga d'usuaris de tramvies de Barcelona de 1957, de Maria Coll i Josep Puig i Pla, a l'Ajuntament de Barcelona, i després s'ha arribat a l'acte d'homenatge d'en Josep Maria Ainaud de Lasarte, al Museu d'Història de Catalunya.

D'en Ramon Tremosa només puc dir que l'escolto embadalida. Quina mà de paraules, de noms propis, de números, de dates, d'exemples... Em fa pensar amb les intervencions d'en Sanuy, però de diferent manera. Bombai. Holanda. Zoom mundial. Papa Borja. Finlàndia. Irlanda. Eslovàquia. Estònia. Polònia. Àsia. Lliure comerç. Xarxes globals. Energia eòlica. La mediterrània. Segle XXI. Wolkswagen. Ikea. Valls. Martorell. Megaregions. Richard Florida. Megaciutats. Nueno. IESE. Ports de València i Barcelona. Marsella i Gènova. Eliseu Climent. Trànsit de contenidors i creuers. Competitivitat. Logística.
I per acabar, una frase: "Mentre la Catalunya política l'anem fent com podem, hem d'apostar fort per la Catalunya econòmica".

I l'acte d'en Josep Maria Ainaud de Lasarte ha sigut un reconeixement molt emotiu. Diu en J. que l'auditori del Museu i el vestíbul eren plens a vessar, amb personalitats de diferents àmbits: des d'en Francesc Casares, Ramon Folch i Camarasa, Jordi Pujol, Josep Espar-Ticó, Ramon Camp, Vinyet Pañella, Albert Manent, Concepció Sugranyes, el periodista Manuel Cuyàs, i molts d'altres.
També hi ha volgut ser la Florència Ventura, i es feia estrany veure-la sense el seu estimat Josep Benet. Tenint com tenia la companyia d'en J., que l'acompanyaria després fins a casa, ha tingut ganes de no marxar de seguit i s'ha vist prou valenta per saludar a la gent.
Res, que la vida continua.