divendres, 1 d’octubre del 2010

El relat d'Els Amics de les Arts, un conte 2.0

Petites experiències com la viscuda ahir a la tarda/vespre del Parc Científic i Tecnològic de la Universitat de Girona són les que donen sentit a un món 2.0. Els Amics de les Arts, convidats pels grans Eduard Batlle i Germà Capdevila –responsables del podcast d’actualitat català ‘No en sabem res’– ens van explicar el seu relat, un conte 2.0. Bé, de fet només ho van poder fer en Joan Enric i l’Eduard, perquè els altres dos estaven tancats en un estudi de gravació.

I de què anava el conte 2.0? Si el subtítol donat al conte era ‘Del Pis al Palau’ ens en podem fer una lleugera idea. El relat dels Amics –explicat amb l’ajuda d’un Powerpoint– comença en un pis al carrer Muntaner, on quatre joves toquen pels seus amics i coneguts, i acaba el proper 7 de febrer de 2011, on faran el concert que clourà la gira del Bed&Breakfast. Han passat de ser uns autèntics desconeguts a cantar davant de 18.000 persones en el darrer concert a la antiga fàbrica Damm, a Barcelona. Ens expliquen les 79 visites mensuals que tenien al seu bloc i les 108.000 visites que han tingut el mes de setembre. Dediquen de dues a tres hores diàries per cuidar i mimar tots els canals que tenen a la xarxa: bloc, Myspace, Facebook, Twitter. Parlen amb entusiasme de l’experiència “busquem la Marta 2.0” i del “B&B pel món” –van deixar caure a la xarxa demanant que la gent s’emportés el CD per vacances, fes una fotografia i els l’enviés– i del #bedandtweets. Abans no els coneixia ningú i ara han arribat a ser el número 3 de Myspace més escoltat de l’estat espanyol. I de moltíssimes coses més.

La Mima Garriga va presentar i conduir l’acte i la gent del Molí de l’Escala van oferir-nos unes delicatessen per cloure la vetllada. Però si alguna cosa tenen l’Eduard Batlle i en Germà Capdevila és que saben barrejar sempre l’emprenedoria, el món 2.0, amb finalitats tangibles. Es van recollir 300€ per ajudar a Càritas Girona en la campanya ‘Apadrina un avi’, la qual cosa vol dir que ja es poden anar canviant el nom de ‘No en sabem res’, perquè això demostra que saben un munt.

Com diu Germà Capdevila, el relat 2.0 dels Amics de les Arts és el relat de l’emprenedor català, potser sí, però jo espero amb moltíssimes ganes tornar-los a trobar el proper 20 de novembre a l’Auditori de Girona.

Us deixo algunes fotografies de la trobada.











PD: Una recomanació. Si mai passeu per Girona, busqueu el restaurant La calèndula. La Iolanda Bustos, la  cuinera, fa uns plats que us en llepareu els dits. Fa cosa d'un any i mig que l'han obert, però ja us avanço que d’aquí un temps se’n parlarà, i molt. Això ja va ser la cirereta de la nit.

1 comentari:

iolanda ha dit...

Moltes gràcies pel teu comentari, per apropar-te a tastar la meva cuina a La calèndula i per aquest blog d'opinió tant fantàstic que fas!
una abraçada