dilluns, 4 d’octubre del 2010

Concurs de castells 2010 (Tarragona, 3 d'octubre)

Ens anem trobant tots a l’Escorxador, cap a tres quarts de set del matí. L’autobús que divendres es va presentar, i que ha d’encapçalar la comitiva de la marea blava que es desplaça fins a Tarragona, ja hi és. Fa patxoca. Bé, tots no sortim de Mataró, perquè em diuen que hi ha un autobús que surt de Canet de Mar i un altre que surt de Terrassa. En poc temps, a l’Escorxador ja hi ha autobusos que esperen i veus gent que s’informa a darrera hora de quin té assignat. Sortim a les 7,25 i som 898 persones!
Passem llista, ens reparteixen el programa i veiem que anem darrera dels de Vilafranca, els de la camisa verda –en el moment d’escriure aquest apunt, ja campions. L’autopista avui és gratuïta, perquè se celebra la Challenger. Clareja. Trobem molta boira en tot el trajecte, però fa bonic.
A Vilafranca, vinyes verdes.
Quan estem a punt d’arribar a Tarragona, la pantalla del DVD de l’autobús s’engega i comença un vídeo –al més estil dels que fa en Guardiola per engrescar i conscienciar els seus jugadors– on sentim: ‘Som una marea blava. Gent amb camisa, gent amb samarreta. Gent a l’arena, gent a la grada. Una marea imparable. Volem ser prop del cel...’, i ens posa els pèls de punta. Em diuen que l’ha fet en Cugat Comas, uns dels homes forts dels Capgrossos.
Volíem fer la torre de nou amb folre i manilles. Hi havíem posat totes les forces. Els assaigs havien anat molt i molt bé, més que bé, però no l’hem pogut fet.
Amb tot, la campanya: ‘Amb tu, la farem!’ ha estat bona. S’ha afegit gent a la pinya, gent valenta que ha quedat enamorada del fet casteller, i que ja no ho deixarà.
Més enllà del concurs i dels èxits com a colla, deixeu-me dir que el gran èxit dels Capgrossos justament és allò que el cap de colla, en Lluís Feliu, deia en acabar el darrer assaig especial: ‘Al concurs fem les coses a l'estil Capgrossos: descarregant els nostres castells i aplaudint els dels altres.’ I veure que en el nostre intent de la torre de 9 amb folre i manilla vénen a la pinya castellers de Lleida, de Sants i de Vilafranca, emociona. I veure com la Jove de Valls aplaudeix i celebra la llena de la Colla Vella, és deplorable. No hauria de penalitzar això?
Aquest també ha estat el primer concurs de castells 2.0, que s'ha pogut seguir pel Twitter. Podeu llegir-ho a l’apunt que n’ha fet Joan Antoni Baron: 'L’altre concurs, el 2.0’