dilluns, 24 de maig del 2010

Primavera per la Pau canta a Badalona


 La Coral Primavera per la Pau (www.primaveraperlapau.org) cantarà el proper divendres 4 de juny, a les 19:30, al Col·legi Santíssima Trinitat, al carrer Santiago, 49-57, a Badalona.
Quatre ratlles per qui no ens conegui. Primavera per la Pau va néixer l’any 1983 per commemorar l’assassinat del president Allende i per denunciar l’opressió i la violència del règim de Pinochet. I ho va fer amb la Cantata popular de Santa Maria de Iquique, un cant per denunciar la violència contra els treballadors, de Luis Advis. I ara ja fa vint-i-set anys que cantem!
Posem la música al servei de la justícia i la llibertat, i així promoure i divulgar la cultura de la pau per mitjà del llenguatge universal de la música, i cantem en català, en castellà, en euskera, en occità, en francès, en anglès, en el que convingui. Quan ens agrada una cançó i s’adhiu a allò que volem fer, la incorporem al repertori.
Algú va dir un cop: “Quan hi ha un concert de Primavera per la Pau no s’ha de saber només quin dia i en quin lloc ho fa, sinó quina és la causa”.
Alguns exemples: hem cantat per Nicaragua, amb la Misa Campesina, de Carlos Mejía Godoy; en el primer homenatge multitudinari dedicat a Miquel Martí i Pol, l’any 1988;  l’any 1992 estrenem la Cantata de la Terra Sense Mal, amb lletra de Pere Casaldàliga; contra la guerra dels Balcans, l’any 1993; participem en els actes de Mataró per Bòsnia, i també en l’homenatge a la líder guatemalteca Rigoberta Menchú, que es fa a l’església de Santa Maria del Mar, de Barcelona; el febrer de 2003, ho fem a la plaça Catalunya, en la manifestació del “No a la guerra”; l’abril del 2006, el president Benach ens confia el concert de l’acte de lliurament de la Medalla d’Honor del Parlament a Adolfo Pérez Esquivel; ... I no parem.
Si us atrau la idea de venir-nos a escoltar, sapigueu que el proper divendres, 4 de juny, el nostre repertori serà el següent: Siyahamba (tradicional zulú); Quan en el món és negra nit (tradicional anglesa); Vaixell de Grècia (Ll. Llach); Llàgrimes al cel (Eric Clapton); Al banderer de la pau (dedicada a Xirinachs); de la Misa Campesina, Canto de entrada, Miskito i Gloria; Pare (Joan M. Serrat); Ragupati (popular indú); Ahir (Raimon); Valshina (Buarque i Vinicius de Moraes); Por qué cantamos, de M. Benedetti; Mons Apart (B. Springsteen), Escolta-ho en el vent (B. Dylan) i Cançó sense nom (Ll. Llach).
I tot això ho farem sota la direcció de Xavier Rodona i acompanyats dels músics Eloi Martí, al piano; Pepe Camacho, a la guitarra; Anna Salicrú, a les flautes de bec; Antònia Escalas, al violí; Camilo Zorrilla, a la bateria i percussions; i Rut Costa, a la flauta travessera.
Us hi esperem!