diumenge, 16 de maig del 2010

Nit dels Museus a Ca l’Arenas

Afegint-se al Dia Internacional dels Museus, Ca l’Arenas va fer ahir una celebració completa en la seva Nit dels Museus 2010.
En primer lloc, es va presentar el catàleg de l’exposició Destrucció, espoli i salvaguarda del patrimoni durant la Guerra Civil; l’exemple de Mataró, a càrrec d’Assumpta Montellà, comissària de la mostra, i dels descendents de Rafael Estrany i Marià Ribas. Vam seguir amb una visita guiada de l’exposició i vam cloure la Nit dels Museus amb un concert per la pau, a càrrec de la coral Primavera per la Pau.

Santi Estrany, seguint les explicacions d'A. Montellà

Un moment de la visita guiada

Coral Primavera per la Pau

El catàleg inclou dos regals a tenir en compte: el dietari La guerra civil a Mataró, de Rafael Estrany, i el dietari Història de Mataró, història d’un final tràgic, de Marià Ribas, els manuscrits dels quals es poden veure a l’exposició, dues edicions que segur que ens faran descobrir nous elements sobre què passava a la nostra ciutat en aquells anys tan difícils –i narrats en primera persona.
La resposta de la gent va ser magnífica, molts van seguir les explicacions i fins n’hi va haver que van dir que aportarien fotografies inèdites. Això és el que genera la participació.