diumenge, 23 de gener del 2011

Sobre l'ús de Twitter i Facebook: a aquestes alçades, encara estem així?

Cansada, molt cansada de les crítiques que alguns fan als polítics que utilitzen Twitter i Facebook dient que són una pèrdua de temps. Ja ha passat prou temps com per entendre que és una època de canvi, d’una altra manera de fer política, d’una altra manera de relacionar-nos, no? Que això es digués al principi, passa, però a aquestes alçades?
Només dos exemples.
El 8 de novembre vaig fer una piulada al regidor Quico Melero, preguntant a qui competia -si al pàrquing o a l’ajuntament- posar un mirall al Camí Ral perquè quan els cotxes sortissin del pàrquing que hi ha sota l’Abacus poguessin veure qui ve. La seva resposta, immediata, va ser: ‘Ho faig mirar. Entenc que fa falta i si és així cal posar-ho’. Bé doncs, la prova és que el mirall ja està col·locat.

Un altre exemple sobre l'ús del Twitter, aquest sense intervenció de cap polític. Ahir, dissabte 22 de gener, pels volts de quarts de dues-les dues, llegeixo una piulada a Twitter que diu que una dona s’ha quedat tancada dins l’església de Sant Josep’. A partir d’aquí, i després de fer algunes piulades i trucades, aconseguim avisar a les monges perquè li obrin la porta, al mateix temps que hi arriba una altra persona per obrir-la.

Si alguns pensen que això és una pèrdua de temps, jo sí defenso l’ús del Twitter i/o Facebook de tots els representants polítics, perquè a més de la tasca inherent amb el càrrec m’agrada saber què fan, quina música escolten o quin llibre llegeixen. I que a aquestes alçades de la pel·lícula encara hi hagi regidors sense ni Twitter ni Facebook, francament, no ho entenc.
I sense més, un text de Meius Ferrés escrit al grup de Facebook ‘Benach 2.0’, en el qual fa un retrat magnífic de la gent 2.0. Caldria que els qui ens representen, tant a nivell local com nacional, ho tinguin en compte.
“La gent 2.0 és generosa, comparteix amb els altres allò que li sembla interessant, que ha après o que l'encurioseix. La gent 2.0 aprofita el temps més que ningú, el treu de sota les pedres i és capaç de fer més d'una cosa alhora. La gent 2.0 és activa a la feina i en el temps lliure, només cal mirar el TL durant el cap de setmana. La gent 2.0 és inquieta, s'interessa per les novetats. La gent 2.0 és emprenedora, s'il•lusiona amb els nous projectes. La gent 2.0 és valenta, no s'espanta davant les dificultats. La gent 2.0 és ferma, s'enfronta a les crítiques dia sí i dia també perquè sap que provenen d'aquells que no saben de què parlen. La gent 2.0 és amiga dels seus amics, en fa el seguiment i demostra interès contínuament per allò que els passa. La gent 2.0 sap que mai més no se sentirà sola, perquè sempre hi haurà algú que li doni un cop de mà. La gent 2.0 és culta, llegeix i escriu més que ningú, valora especialment el coneixement i sap reconèixer el talent . La gent 2.0 té coses a dir, i les explica tan bé com sap per fer-se entendre.”

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Bon post, Neus! Jo també et podria dir algun exemple de que funciona i com funciona!

Joan ha dit...

Està genial... Però crec que l'eficiència d'aquestes xarxes amb els polítics és deguda a que són molt públiques i qualsevol acció/reacció queden exposats a l'opinió i al judici popular. Ells mateixos s'han parat el seu propi parany