diumenge, 14 de febrer del 2010

Hi ha polítics 2.0 a l'Ajuntament de Mataró?


Aquesta setmana he afegit tres twitters més per seguir: el de Joan Antoni Baron, un dels polítics més actius a la xarxa, i el de dos regidors del PSC, Ramon Bassas i Alícia Romero. Seguir les seves piulades m’aproximarà més a la seva activitat, les seves opinions i les seves interaccions, siguin polítiques, culturals o d’altre tipus. I això sempre és bo.


 

Després de veure els tweets de benvinguda que els han fet d’altres piuladors que segueixo –i convençuda com estic que cal incidir en aquesta relació entre governants i governats, entre polítics i ciutadania–, he anat al web de l’Ajuntament de la meva ciutat per veure quina informació es dóna als ciutadans de la seva activitat a la xarxa i veure si tenim regidors 2.0.
Després de veure quines són les dades que se’ns faciliten per a contactar-hi, diré que a més de l’alcalde Joan Antoni Baron (PSC), del qual se’ns facilita el correu electrònic, el bloc personal i el Facebook (i ara amb Twitter), el regidor més actiu a la xarxa és en Ramon Bassas, amb correu electrònic, bloc personal, fotobloc, Facebook, Netvibes, tot i que l’Alícia Romero, amb correu electrònic i bloc personal, i Twitter; de la Montserrat López (PSC) hi ha el correu electrònic; de l’Oriol Batista (PSC), correu electrònic, bloc personal i Facebook; d’en Francesc Melero (PSC) hi ha el correu electrònic; de la Carme Esteban (PSC), correu electrònic; de l’Anna Maria Barrera (PSC), correu electrònic, bloc i Facebook; d’en Carlos Fernández (PSC), correu electrònic, bloc i Facebook;  de l’Ivan Pera (PSC), correu, bloc i Facebook (no hi surt el Twitter), i de la Núria Aguilar (PSC), el correu electrònic.
Dels regidors de Convergència, el qui dóna més opcions a la xarxa és en Joaquim Fernández, amb correu, bloc, Facebook, Twitter, recull de fotografies, recull de vídeos i web del grup municipal; en Joan Mora té correu, bloc, Facebook i web; en Marcel Martínez, correu i Facebook; la Carolina Soler, correu i Facebook; en Josep Vicent, correu; en Francesc Masriera, correu, i Pere Galbany, correu i bloc.
Dels regidors del Partit Popular: Pau Modejano, correu electrònic; Juan Carlos Ferrando, correu; José Manuel López, correu, i M. Lluïsa Corominas, correu.
De la Conxita Calvo, d’ICV-EUiA, se’ns dóna el correu electrònic, i de la Quitèria Guirado, correu electrònic i Facebook.
Dels regidors d’ERC, Francesc Teixidó, només se’ns dóna el correu electrònic, i d’en Sergi Penedès, el correu electrònic.
Del regidor de la CUP, Xavier Safont-Tria, només se’ns facilita el seu correu electrònic.
Doncs això. Que sembla que hi ha qui té clar això de la política 2.0 i aposta fort per a ella. Proximitat, relació directa amb la ciutadania, contraposició d'idees, debat. Per a qui no ho tingui clar i encara dubti, després que assumeixi  les conseqüències.
PD: I un twitter de l’Ajuntament de Mataró, tal com tenen l’Ajuntament de la Seu d’Urgelll, l’Ajuntament de Vilassar de Mar, el Departament d'Educació, el Departament de Treball o el Parlament de Catalunya?

1 comentari:

Anònim ha dit...

Neus, gràcies per la informació; només de buscar els enllaços... quina feinada!
Una bona pensada!