dilluns, 9 de març del 2009

Els clàssics preferits de l'MPClassics


Dissabte passat, com que ja estava preavisada, vaig escoltar en directe el programa MPClassics, a Catalunya Música. El dissabte que no puc –ja sabem tots com anem al dissabte al matí, entre mercat i mercat–, ho escolto després al web del programa

Normalment, pels volts de dos quarts d’una, la locutora entrevista un personatge, vinculat o no amb la música, per intentar descobrir quin són els seus clàssics preferits. Alguns dels que han passat pels clàssics perferits des de principis d'any han estat, per exemple, el compositor Joan Vives; Xavier Baulies, director de la Camerata de Sant Cugat; Gregori Ferrer, acordionista, pianista clàssic i professor; l'argentí Fernándo Álvarez, director d'orquestra, i Xavier Pastrana, director titular del Cor Lieder Càmera.

Aquest dissabte vam poder saber, doncs, quins són els clàssics preferits de Josep Galindo, director teatral i dramaturg, i actual director de l’obra La Maternitat d’Elna, basada en el llibre de la historiadora Assumpta Montellà.

Interpretada per l’actriu Rosa Galindo, germana del director, i amb música en directe pel pianista Luc Olivier Sánchez, la podeu veure fins al 15 de març, atès que s’ha prorrogat una setmana.

Si us bé de gust sentir l’entrevista, podeu fer-ho aquí