dissabte, 3 d’octubre del 2009

II Premis Blocs Catalunya (Vic, 2 d’octubre de 2009)

Ahir vaig assistir al lliurament dels II Premis Blocs Catalunya, sense sentir la pressió i els nervis que sentien els finalistes que tenia al meu voltant. I què hi vaig anar a fer? Doncs, senzillament, a donar suport a Stic.cat per la feina que fan, per les ganes que hi posen i perquè han aconseguit que un producte ben jove –només té dos anys– hagi esdevingut ràpidament un referent, i fixar-me en tot el que m’envoltava, per aprendre’n un xic més i conèixer gent que solament coneixia gràcies a la xarxa.



Però els Premis no van començar a les 8 del vespre, tot i que per la quantitat de gent que hi havia a aquesta darrera hora sí que ho semblava. L’edifici El Sucre, de Vic, ens obria les portes a les 4 de la tarda, tot prenent un cafè amb les “esferes” (Osonosfera, Penedesfera, Barcelonasfera, Xarxa Santboiana i potser una possible Vallesfera). Ningú de Maresmesfera, ni Llopasfera...?
En aquesta trobada informal de diferents blocaires, va haver la intervenció d’un forani, responsable del Departament d’Educació, especificant que també venia a escoltar, a aprendre, però ens va ensenyar la pàgina que el Departament d’Educació ha impulsat de creació de blogs a les escoles. Vaig poder parlar amb en Pep i l’Anna, els dos responsables, i em van mostrar amb un portàtil de la mida de mig full tot el que estan fent. Lluny, els vaig dir que el que m’estaven explicant quedava lluny de l’escola on anaven les meves filles, i vaig preguntar-los com fan arribar tot això a les escoles, als professors. Coneixia l’xtec i coneixia l’edu365, però no pas el que m’estaven explicant. Cal educació de blogs a les escoles, són el futur, però si els mestres no s’hi posen no hi tenim res a fer. Vaig aprendre, i molt!
Després, tres conferències per donar una visió econòmica del món tecnològic, dins la conjuntura global actual: Franc Ponti, professor de l’escola de negocis EADA especialitzat en Creativitat i Innovació aplicada a l’empresa; Joan Bellavista, president de l’Associació Internacional de Parcs Científics i Tecnològics, i Xavier Ferràs, director del Centre d’Innovació Empresarial ACC1Ó CIDEM.
Mentre el brogit de gent anava augmentant a la porta de l’entrada, i abans no va començar la celebració del lliurament de premis, en Martí Gironell em va obsequiar amb un dels moments més bells de la tarda. Vam estar parlant de literatura; de projectes, tan professionals com personals; de l’Índia, de l’Àfrica, i del món. Afable, com sempre, i compromès amb les causes més desafavorides, com la seva escala de valors li dicta.
Els premiats van ser: Millor bloc corporatiu, Gestió del coneixement; Millor bloc personal, La volta dels 25 (Marc Serena); Millor bloc de Cultura, Altres Barcelones (Dani Cortijo); Millor bloc d'Educació, Educació emocional, una filosofia de vida; Millor format audiovisual, UMTSForum.net (Laureà Folch); Premi Lletra - Literatura, Tens un racó dalt del món (J.M. Tibau); Millor bloc polític, Construïnt sinergies (Raül Romeva); Millor bloc TIC, Les TIC i la discapacitat.
I es van repartir dos premis especials, que van emocionar: 1r premi especial STIC.cat: Jil Van Eyle, per Teaming.info; i 2n premi especial STIC.cat: Sonrisas de Bombay, de Jaume San Llorente.

El president Benach, president 2.0, blocaire i defensor d’aquesta nova manera d’entendre i fer política, i per tant de connectar amb el món –i mai millor dit-, va cloure l’acte.
Viure in situ l’alegria dels premiats i el “res de res” dels finalistes; tenir la possibilitat de parlar amb tots aquells que habitualment parles en xarxa (Germà Capdevila, Vilapou, Xavier Mir, i l’Eduard Batlle), amb els que segueixes (Raül Romeva, els d'Estol.cat, els d'El Pati Descobert) o bé conèixer a la Cristina Guzman, que pujava d’Aldaia (València) perquè era finalista en els blocs personals, va ser un goig.
Les quinze grandioses pintures de “Les noces de Camacho”, de Josep M. Sert de la sala del refrigeri -les quals havien decorat el menjador de l'Hotel Waldorf Astoria de Nova York- donaven calidesa als darrers moments, i la bona música interpretada a la sala van posar el punt just a una vetllada magnífica.
Gràcies, Stic.cat.

1 comentari:

vilapou ha dit...

Un plaer haver-te "desvirtualitzat". I en quant a l'absència de la Maresmesfera o la Llopasfera, la veritat és que directament no se'ns va dir res. Per tant, no sé si havia de ser una iniciativa nostra el anar-hi...