dilluns, 27 de juliol del 2009

Les Santes'09 (II)












Amb els carrers encara adormits, preparant-se per rebre el so de les gralles (gralleres dels Capgrossos de Mataró, els Laietans de Mataró, els Vernets de Vilafranca del Penedès, els Marcets i dues colles de l’Escola de Grallers de Sitges i Grallers de Santa Madrona i Montònec) i el brogit de la gent que, al principi adormida, segueix els compassos de les Matinades, m’aixeco del llit. Avui, dia central de la festa major, m’espera un dia ben ple.
Ahir a la tarda vam poder veure el Ball dels Cavallets, Gegants i Mulassa de Sant Feliu de Pallerols, amb una plaça Santa Anna a rebentar de gent. L’anècdota, quan el consistori en Ple va ajupir-se com tothom i va seure a terra, mudats com anaven, la gent va posar-se a aplaudir, perquè el protocol establert feia tapar la visió a un bon grapat de gent. Glups, acabo de sentir les campanes que indiquen que són les set del matí i s’enlairen ja els primers coets! O vaig ràpid o no tindré temps de tot!
Va acompanyar-los la música de la Cobla Contemporània, que per cert al vespre van oferir al mateix lloc un concert ben peculiar de sardanes, demostrant que amb instruments de cobla es pot tocar qualsevol música i que, adaptant-les, es pot ballar com a sardana. Van agradar al públic.
Els menuts i no tan menuts van córrer al davant de les figures del Correguspira. Els convidats d’enguany eren la Vibrieta de Tarragona, en Xerric, el drac petit d’Igualada, el Drac petit de Vilafranca, la Colla infantil del Basilisc i el Drac petit de Montblanc.
Després d’un sopar ràpid, vam arribar-nos a can Marchal, on la Big Band Jazz del Maresme ens va fer gaudir d’un molt bon repertori de jazz. Com és que tot és tan ple de gent? Cap cadira buida, gent dreta a per tot, optem per enfilar-nos en una paret per veure-ho millor. A veure si passarà com d’altres escenaris de la ciutat i haurem d’afirmar que, a vegades, can Marchal ens queda petit. Veient l’espai sempre penso que és un lloc desaprofitat la resta de l’any i que no és just que només s’hi muntin concerts per Santes.
Bé, marxo a la dutxa, que sinó faré tard a Matinades i a l’anada a l’ofici, i enguany no m’ho vull perdre, perquè hi assisteix per segon cop el president del Parlament, un bon amic. Essent un gran activista de les xarxes socials, haurem d’estar amatents al seu Twitter, al seu blog i al seu Facebook.

Ah, i això de les xarxes socials és impressionant. Fixeu-vos com també l’alcalde i els regidors no deixen perdre l’ocasió per fotografiar el moment i pujar-lo a la xarxa.
Bones Santes!