Aquesta setmana el meu TimeLine de Twitter ha anat ple d’Estellés. Arreu llegia notícies sobre Poseu-me les ulleres, l’espectacle basat en la vida i l'obra de Vicent Andrés Estellés, de la companyia Teatre Micalet, que es pot veure al Teatre Romea fins el 23 de gener.
Qualsevol moment és bo per prendre i aprendre Estellés. Aquests dies Llibre de Meravelles –gràcies, Laura– m’ha acompanyat en els trajectes cap a la feina, i a casa he repescat la poesia d’Estellés de la veu de Celdoni Fonoll.
L’any 2008, Picap va tenir l’encert d’editar Celdoni Fonoll. Antologia 1974-1998, un àlbum amb dos CD, amb 44 temes de la seva discografia molt ben trobats, suggerits i editats per Joan-Carles Doval. Aigua secreta, Amor i Amor, i Papers inèdits/Cançó de Bressol són els tres temes del poeta que hi trobem.
La vinculació de Celdoni amb Estellés ve de lluny. ‘Reparteixes els mots entre la boca del poble com repartiries les lloses de les Homilies d’Organyà...’, li va dir un cop el poeta.
En el llibre 10 cançons per Catalunya –un llibre que fa de bon mirar, de bon llegir, de bon cantar i de bon assumir–, Celdoni va triar incloure-hi Vora el barranc del Carraixet, i en La poesia a l’escola –llibre que recull tota la poesia que Celdoni va portar a les escoles en poc menys d’una dècada– hi trobem No puc dir el teu nom, altre cop Cançó de bressol i Assumiràs la veu d’un poble.
El de Burjassot va escriure: ‘Se m’ha acabat el paper i no he dit quant fondament comprenc i estime Celdoni Fonoll, tan lligat a mi, tan admirable amic, avui, que fa un any que se’m va morir el millor dels amics: Manuel Sanchis Guarner (17 de desembre de 1982).
Demà podré veure, viure i reviure la poesia d’Estellés al Teatre Romea. Si la voleu sentir cantada o recitada, busqueu el doble CD de Picap. A més d'Estellés, hi trobareu J.V. Foix, Guerau de Liost, Josep M. de Sagarra, Josep Carner, Joan Salvat-Papasseit, Miquel Desclot, Josep Palau i Fabre, Narcís Comadira, Màrius Torres...
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada