diumenge, 5 de juny del 2011

Aportació personal a l'acte de cloenda de #poeticaidigital (Arts Santa Mònica, 4 de juny)

D'esquerra a dreta: Neus Pinart, Judith Vives,
Laura Santacruz i Laura Borràs


A només una setmana perquè @llegimipiulem celebri el seu primer any a la xarxa, vull emprar més de 140 caràcters per adreçar-vos uns mots.
La prova més evident que @llegimipiulem omple un espai a la xarxa, en el món dels lectors, dels editors i dels autors, però sobretot de la gent autènticament 2.0, és que el tret de sortida el vam fer en una petita però destacada xocolateria del carrer Petritxol i avui som en aquest espai magnífic.
Llegir és un plaer, però compartir l’experiència lectora ja és el súmmum. M’agrada destacar sempre que puc un tuit de @rosalizandra, participant habitual de les nostres propostes: ‘Amb @llegimipiulem llegir ha deixat de ser un acte individual’.
Amb la nostra tertúlia 2.0 hem aconseguit posar en contacte persones amb interessos comuns, que parlem la mateixa llengua i que procedim de diferents punts geogràfics. Massa vegades he tingut la sensació que @llegimipiulem no només comparteix l’experiència lectora, sinó també un espai que alguns no només no han sabut crear, sinó que moltes vegades impedeixen que existeixi. La xarxa no entén de fronteres –fer xarxa també és fer país–, i amb @llegimipiulem, deixeu-m’ho dir així de clar, #hihasenyal. La prova més fefaent és que hem compartit Santiago Forné, Joan Fuster (guardo un record inesborrable de la visita que el desembre passat vam fer a València i a Sueca), Joan-Lluís Lluís, Josep Campmajó, Emili Teixidor i Toni Cabré.

Compensa d’una manera infinita veure com les propostes que fem des de @llegimipiulem són seguides, comentades i aplaudides. Qui diu que la gent no és generosa? @llegimipiulem n’és la mostra: un projecte totalment altruista, plenament 2.0, que quan troba el moment de fer actes com aquest, o com tants d’altres hem fet, i podem posar cara a molts dels seguidors, és quan el treball i les hores invertides tenen sentit.
Si Salvador Espriu va escriure: “Hem viscut per salvar-vos els mots”, amb @llegimipiulem el que fem és compartir-los.
Parafrasejant els Manel, diria que amb @llegimipiulem: ‘hem fet un salt, un salt estrany, que ens ha aixecat més de tres pams’.
Que per molts anys!



2 comentaris:

Rosa Lizandra ha dit...

No ho podies haver dit millor, Neus. És un plaer participar en aquesta tertúlia. Enhorabona per la feina feta.

Neus Pinart ha dit...

Moltes gràcies, Rosa.
És un plaer tenir participants a la tertúlia com tu.
Seguirem amb noves propostes.
La veritat, dissabte va ser un acte rodó.