dissabte, 28 de febrer de 2009

Concert de Primavera per la Pau a Santa Maria de Mataró


Fa pocs minuts que hem acabat el concert a la Basílica de Santa Maria de Mataró. L’església feia goig de veure, tan plena. Mentre a casa uns ja fa una estona que descansen, jo aprofito aquesta breu estona per endreçar els meus pensaments.
No sé pas com se sentia des de baix. L’església, tan gran com és, ressona moltíssim, però és veritat que no tan com els dos dies que hi hem assajat, amb la nau freda i buida. Jo m’ho he passat d’allò més bé.
I ja sé que és molt tòpic, però sempre que acabem amb tot el públic cantant Escolta-ho en el vent, què voleu que us digui, no puc evitar que se’m posi un nus a la gola.
Hi havia el rector, l’alcalde -un assidu dels nostres concerts i sempre a punt, tot i que avui m’ha semblat especialment cansat-, algun regidor de l’Ajuntament i consellers de la Caixa.
Amb tot, deixeu-me que deixi escrit el que he fet tot just hem acabat el concert. He baixat a parlar amb el regidor Joan Mora, perquè no me n’he pogut estar. Estic acostumada a veure polítics en diferents situacions, convidats a actes protocol·laris, i alguns els vénen més de gust i d’altres que no tant. Però, nois, veure la cara que hi feia, com seguia atent el concert, com el fotografiava i l’enregistrava, m’ha agradat.
Tenim una cosa en comú: a tots dos en Carles Guanyabens ens va demanar un post del nostre blog per a col·laborar en la darrera revista del Capgrossos, la revista Tirant lo Blau. El concurs de castells d’enguany va ser el nostre primer concurs i l’empremta que ens va deixar la podeu llegir a la revista.
Doncs això, li he dit que m’ha agradat veure'l gaudir del concert, perquè allà hi era en cos i ànima, i ell ha estat content que li ho digués. I si algú pensa que com és que puc fer això si ell és de CiU, doncs mal fet. Al pa, pa i al vi, vi. I abans que res, les persones.


Televisió de Mataró i Ràdio Mataró han enregistrat el concert. Si algú no hi ha pogut assistir, Televisió de Mataró l'emetrà el proper dimarts, a dos quarts de deu del vespre, i el dimecres 4 de març, a dos quarts de quatre de la tarda.


I en Genís, chapeau, com sempre.