dilluns, 15 de març del 2010

El 20-J, Mataró Decideix


Aquest vespre, a la Sala Cabañes, s’ha presentat la Plataforma Mataró Decideix, i amb ella hem conegut el seu organigrama organitzatiu i la data en què la societat mataronina podrà exercir el seu vot: 20 de juny, un diumenge.
L’acte ha començat amb la projecció d’unes diapositives acompanyades de la cançó més coneguda de la pel·lícula La vita è bella. Personalment, penso que no s’hi escau gaire, perquè és més aviat tova, romàntica, i si hagués de triar preferiria una peça més adequada amb el projecte: engrescadora, forta, ferma i plena de contrastos. Posats a dir, podríem fer com van fer a Arenys de Munt, que van crear el seu propi himne del referèndum, amb la peça Campanes de llibertat, i demanar per a tal fet la implicació dels músics i grups mataronins.
Han pujat a l’escenari diferents membres de l’organització de la Plataforma: Sònia Bernabeu, encapçalant l’equip d’organització; la Mercè Colomer, de l’equip de protocol; Joan Baron, de l’equip de participació; i Cosme Varela, de l’equip d’economia.
 Joan Baron
Cosme Varela
Alfons López Tena, que coordinà ja la Plataforma Osona Decideix, ha fet la xerrada principal de l’acte. “Cal agafar de nou l’empenta de les iniciatives públiques”, “organitzar això vol dir no fer política de partits, sinó política de país”, “cal fer campanya arran de terra”, “per què els ciutadans de Sant Adrià poden decidir si volen mantenir les xemeneies o no, però en canvi no podem plantejar si volem que Catalunya sigui independent?” Entre el públic, uns quants regidors: Quim Fernández, Joan Móra, Xevi Safont-Tria, Francesc Teixidó, gent destacada de diferents entitats cíviques i socials, i gent amb ganes i il·lusió.
 Alfons López Tena
Genís Mayola
Que TOTS els qui estiguin empadronats a Mataró puguin votar el proper 20-J és un repte, però és molt important. I que ho puguin fer també els de la franja de 16 a 18 anys, que són els que ara mateix estan fent batxillerat, també ho és. Cal organitzar una bona informació i arribar a tothom.
Completament d’acord amb l’objectiu: aconseguir que com més gent vagi a votar millor, sigui quina sigui la decisió a prendre.
Acabem tots drets cantant Els Segadors, seguint en Genís Mayola i la seva guitarra.

Anoteu-vos la data, doncs: el 20-J, Mataró decidirà.